2020-07-23 13:13:59• hírek • Bede Emőke / Libertatea

Két éven át molesztálta kislányát egy Szatmár megyei férfi

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Két éven át zaklatta szexuálisan kislányát egy férfi, miután felesége – a gyermek anyja – 2018-ban elhunyt. Rémálomszerű helyzetéből végül a család egyik rokonának barátnője szabadította ki a gyermeket – írja az ügyben készült vádiratra hivatkozva a Libertatea.

A lap szerint a gyermek egy Szatmárnémetitől alig néhány kilométerre található településen élt édesapjával és két évvel idősebb bátyjával. A férfinek viszonylag jól fizető állása volt, melyhez még hozzájött az utódnyugdíj – ún. árvasági segély – és a gyerekpénz is. Ha azonban azt gondoljuk, hogy az apa az utolsó banikat is arra fordította, hogy gyermekeinek megfelelő életkörülményeket teremtsen, tévedünk, ugyanis a férfi a pénz jelentős részét alkoholra költötte. Rendszeresen fogyasztott töményt, melyet aztán több liter sörrel öblített le. Ennek fényében nem meglepő, hogy 2018-ban a családfőt ittas vezetésért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.


2020. február 22-én, egy szombati napon, amikor a férfi ismét alaposan lerészegedett, keze a kislányra tévedt. A gyermek sírását a szomszédasszony hallotta meg, kinek bár nem volt elég bátorsága bekopogtatni az ajtón, de azonnal telefonált a nagynéninek, ki meg nem nevezett okokra hivatkozva átirányította a nőt a település egészségügyi asszisztenséhez. Utóbbi el is jött a két gyermekért, és elvitte őket a nagynénihez, kinek vallomása szerint a kislány csak azért sírt, mert az apja meghúzta a haját.


Néhány órával később a gyerekek átkerültek az unokatestvéreik házába, ahol a fiúk barátnői félrevonták a személyiségi jogok védelme miatt csak Ema álnévvel illetett kislányt. E lányoknak a gyermek végre el merte mesélni, mit művelt vele az apja, mi több, az is kiderült, hogy ez nem most fordult elő vele először. Elmondása szerint ugyanez zajlott le minden egyes alkalommal, amikor a férfi lerészegedett. Ema beszámolóját a lányok videón rögzítették, majd másnap felkeresték a nagynénit, aki noha felajánlotta, hogy maradjanak nála éjszakára a gyerekek, a rendőrséget mégsem értesítette a hallottak után.


Látva a nő passzivitását, a lányok egyike úgy döntött, kimenekíti az aberrált férfi kezei közül a még mindig csak 8 éves Emát, ezért fogta a videófelvételt, és felkereste a rendőrséget. A Libertatea úgy tudja, a férfit végül – a korábbi ittas vezetést is figyelembe véve – 2 év, 10 hónap és 20 nap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a szatmári bíróság, ugyanakkor 3 évre eltiltották szülői jogainak gyakorlásától is, kislánya számára pedig 10 ezer lejes „fájdalomdíjat” kell fizetnie. Bár a férfi fellebbezést nyújtott be a bírói döntés ellen, kérelmét elutasították, így a verdikt érvényben maradt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: